Blogissani on kuvia kasveista ja puutarhoista. Vasemmalla reunalla rullaavat blogitekstit, joissa kasvit on nimetty. Kokoan blogarkistoa osin kasvien tunnistusta ajatellen. Oikealla reunalla ja sivun alaosassa on kuvia, joissa lukee Click. Niitä klikkaamalla siirryt toisille sivustoille ja uusiin puutarhamaisemiin.

My blog consists of pictures of various plants and gardens. On the left side of the screen you can roll my texts where the plants are identified. I do this blog concerning identification of plants. On the right side of the screen and down below you can see pictures with click-windows on them. By clicking them you can go to other websights and new garden views.

torstai 10. maaliskuuta 2011

Kiitos HA kommentistasi! Puutarhan vihreä vuosi on siis myynnissä. On mykistävää hieman katsella kirjaa. Sen kuviin liittyy muistoja ja tapahtumia puistoista ja puutarhoista. Muistatkos Hanna, kun jätimme siirtolapuutarhan portin auki ja saimme siitä moitteet? Tai, kun autoilija ärsyyntyi ja pöllytti hiekat kameraasi Turun kasvitieteellisessä? Se kukkakuva ei tullut kirjaamme.

Kuvauspäivät olivat enimmäkseen riemukkaita. Se miten valo kulkee puutarhassa ja heijastuu kasvien lehdille, on puutarhakuvauksissa olennaista. Kirkkaat kesäpäivät ovat armottomia. Lempeät poutaiset päivät ja iltapäivän hetket, joilloin valo on pehmeää, ovat suotuisia kuvauksille.

On ollut tarkoitus kuvata idänunikoita puutarhassani jo kahtena kesänä. Molempina ne ovat varistaneet terälehtensä juuri ennen kuvauspäivää. Laitan tähän niiden tilalle kuvan Tammisaaressa saaristossa kasvavista idänunikoista.

1 kommentti:

  1. Kiitos Stina sinullekin :-) Puutarhassa tosiaan kaikki on hetkellistä, minullakin meni lumikellojen kukintaa kokonaan ohi viime vuonna ja jonain vuosina toiset kukinnot ovat menneet ohi jotka eivät sitten välttämättä ole toistuneet seuraavana vuonna, tai joku kukkakombinaation on ollut kaunis vain yhtenä vuonna - seuraavana vuotena kombinaation tasapaino on saattanut vääristyä niin että se ei enään ole yhtä kaunis.. Pitä yrittää kokea asiat silloin kun ne tapahtuvat :-)

    terv. HA (Henrika)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.